Wednesday, 2 April 2014

Atmosphere 360 Restaurant @ KL Tower


Salam korang. Aini nk share sikit info & experience pasal buffet dinner di KL Tower. Nama restoran ni Atmosphere 360 @ nama melayu dia restoran berputar Menara KL. Terletak di tengah bandaraya KL dengan ketinggian 282m. Direction untuk ke sini senang sangat, korang cari je KL Tower sbb dia kt dalam tu tingkat TH02 (lift ada orang jaga + sangat laju).
Lift KL Tower ada 6 level je


Dinner buffet kat KL Tower ni ada 2 session:
Session 1: 06.30pm - 08.30pm
Session 2: 09.00pm - 11.00pm

Fee:
Buffet: RM 170.70 ++ (per pax)
Table : RM 50.00 (untuk table sebelah cermin tu)
** mahal kan. harga ni pakej buffet termasuk jalan2 di observation deck (level TH01). 

Observation Deck (Level TH01)

Dress Code
Smart casual pun boleh je ^_^

Selection of Food:
Modern authentic malay cuisine + International cuisine.
(appetizers, hot food counters, desserts, confectioneries)
Desert Counter
Speciality:
1. Decoration : Spaceship-like (ada bintang2 kat siling, lampu malap2 gitew)
2. View : Night view of KL City yang cantik (dia akan berpusing 360 darjah ok~apprx. 1.5hrs++)
3. Romantic : Live band performances with piano 
4. Varieties of food: Sangat-sangat banyak sampai tak larat nak makan
5. Service : 5 star (memang good service.. PROUD TO BE MALAYSIAN!!)

Info:
1. Buat reservation, takut full house. Call je direct line dorg. nanti dia akan mintak details & email kt korang.
2. Dapatkan pas di reception counter 15 min sebelum korang punya dinner session (paling awal)
3. Parking (di area bangunan KL tower tu je, kene jalan sikit la)
4. Kena lalu pondok pengawal untuk naik atas tu (bayaran: RM5/car)


Untuk booking korang boleh call : +603 2020 2121

p/s: kredit untuk encik tunang sebab bawa saya dinner kat sini to celebrate our engagement. 1st time in my life.TQ sayang. sekarang dah jd hubby da.. :P

No comments:

Post a Comment