Wednesday, 16 December 2015

Food Review : Jonker 88 Nyonya Asam Laksa

Hello my diary.

Entry kali nie pasal makan lagi. Hehehe sejak preggy rase nak makan tu berselera jer maybe pembawakan budak kot (padahal mak dia yg nak makan..huhh alasan je)

Masih lagi kat melaka nie salah satu favourite port aini. Nama kedai dia Jonker88 located at Jonker Street (next to police station). Dia bukak siang jer taw. Kalu korang datang malam memang tak da ok.

Special nye kat sini byk sgttt. Semua pun aini suke. Makanan kan pe yang aini tak suke..hahahaha..

Tapi kalau aini datang sini my favourite menu
✅ Baba Iced Kacang
✅ Baba Cendol
✅ Nyonya Asam Laksa
✅ Baba Laksa
✅ Baba Nyonya Asam Laksa Kahwin

Semua nye sedap menu baba nyonya melaka. Kat sini selalu fullhouse. Kene Q panjang sampai tggu orang abis makan baru dapat meja kosong. Sedap nyer pasal I sanggup beratuq tunggu.

Kalau korang datang melaka pe kata try makan kat sini. Highly recommended tp make sure korang penyabar orang nyer :)

Ok la nant kalau aini g makan tempat sedap2 lain aini review lg k bye.. :)

Monday, 14 December 2015

Food Review : Ikan Bakar Pernu Melaka

Hi my dear diary..

Suke betol aini update cter kat cni. Bukan pe mane la taw bila2 aini nak refer bole jugak bukak balik kn. :)

Arini nk share pasal tempat makan seafood yang aini bole bagi 3 words "BEST", "FRESH" & "MURAH".
Selama 3 tahun study kat melaka tak pernah pun datang cni. 1st time datang pun hubby bawak g makan ngan kawan-kawan dia. Sedey kan. 😥😥 Kalau tau dulu every weekend mesti datang sini.

Location dia tepi laut. Kalau orang tanye landmark dia tak jauh ngan gurney school mallaca. (Medan Ikan Bakar Pernu-Umbai).

Kalau korang datang melaka aini suggest korang makan malam kat sini. 4orang makan lauk ikan bakar, ikan sweet sour, sotong goreng tepung, ketam masak cili, kailan ikan masin = RM 60++

Jambu batu dia pun sedap wei. Selalu jambu makan ngan serbuk asam boi kan. Tapi kat sini jambu makan dengan serbuk asam boi + asam kulit limau. Ermmm telan ayaq liuq tulis entry nie.

Pas makan bole jugak beli buah tangan ke jajan sbb kat sini adr kedai souvenir dari kraft smpai la makanan termasuk cencalok.

Mmg best mlm selalu full house especially kedai ujung kedai ikan bakar parameswara. Malas nak citer panjang lebar korang try sendiri k.

Okbai.