Friday, 22 February 2013

Mengubati Hati Yang Terluka | iluvislam.com discover the beauty of islam

Mengubati Hati Yang Terluka | iluvislam.com discover the beauty of islam

hai there.. hari ni aini nk share soal hati.. aini baru baca artikel ni & I think very useful for those yg terluka.. For me, Allah s.w.t tak kan menguji hamba-Nya lebih dr kemampuan mereka.. Jika kita x dpt apa yg kita inginkan dlm hidup ini, bukan beerti Allah s.w.t tak sygkan kita, ketahuilah mungkin Dia sedang mengatur yg lebih baik utk kita.. Jd bersyukur & hargailah apa yg kita miliki hari ini.. :)


Thursday, 21 February 2013

museum trick of art kat i-city


seperti yang dijanjikan dlm entry yg lepas, aini nak share dgn korg experience aini dgn kwn2 g museum trick of art kat i-city.. tiket masuk RMM5/s’org kalau tak silap.. tapi masa kteorg g aritu free.. bayar ticket i-city water world RM50 free ticket trick of art museum.. untunglah kan, mase tu ada promotion… hehe..

untuk information korang, museum trick of art ni yg pertama kt malaysia & dah masuk dlm malaysia book of records tau.. luas dia 743k.p.. ada 5 section kt dlm ni :
  • famous masterpieces
  • egyptian lost tomb adventure
  • animal kingdom
  • marine life
  • modern classics

gambar2 kat cni dilukis oleh artis professional.. mmg real 3d art.. ada lukisan


Tuesday, 19 February 2013

i-City Water World Shah Alam


Ni aini nk share pengalaman aini & kawan2 ofis pergi mandi kat @i-citywaterworld #shahalam.. Kiteorg pergi aritu hari Sabtu 12-01-13. @i-citywaterworld ni baru buka November 2012. Antara tarikan utama kt sini adlh #tornadoride, pertama di Asia.

Ticket masuk @i-citywaterworld ni:
RM50/s’org (dewasa) + RM10/s’org (deposit=jam) + RM50/locker,food
**Jam @i-citywaterworld ni klu korg nk bleh ambil, kira deposit RM10 tu burn.. 
Kat dlm @i-citywaterworld cash tak pakai.. klu korg nk makan guna yg RM50/locker,food tu.. kalu tak mkn kt dlm tu, dorg return balik cash.. Juz deduct locker fee je RM5/locker kalau tak silap.


Sunday, 17 February 2013

Indahnya Islam Itu (Saat Adam & Hawa Tercipta)

Adam a.s, manusia pertama yang diciptakan dengan sebaik-baik penciptaan.. dari segumpal tanah liat yang kering dan lumpur hitam yang berbentuk.. setelah disempurnakan bentuknya ditiupkanlah roh kedalamnya dan berdirilah ia tegak menjadi manusia yang sempurna..


Firman Allah s.w.t dalam Surah Shad: 71-74

"Ingatlah ketika Tuhanmu berfiman kepada malaikat: "Sesungguhnya Aku akan menciptakan manusia dari tanah. Maka apabila telah Ku sempurnakan kejadiannya dan Ku tiupkan roh(ciptaan) Ku: Hendaklah kamu bersyukur dengan bersujud kepadanya. Lalu seluruh malaikat bersujud, kecuali Iblis. Dia menyombongkan diri dan dia termasuk orang-orang yang kafir"


Maka diberi tempat oleh Allah s.w.t di syurga.. Kemudian diciptakan isteri untuknya sebagai teman..

Firman Allah s.w.t dalam Surah al-Rum: 21

"Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir"

Subhanallah.. Indahnya ciptaan Allah s.w.t. Adam & Hawa sebagai pasangan, lahirnya perasaan cinta, kasih dan sayang.. Saling melengkapi antara satu sama lain..

Wallahuallam ~aini


Me Myself

who I am?? a daddy's daughter.. the eldest daughter that was born in kuala lumpur metropolitan city.. comes from a small family and grown up with full of love and care.. a very independent person, likes systematic approaches and planned routines.. not because I want everything to be perfect, but I just want to make sure, thing's I did goes smoothly.. I am also very assertive in decision making.. I make up my opinions from facts and reasoning, and not to suit any body but myself.. deep inside of me, I am a straight thinkers.. hehehe want to know more bout me?? wait for my next post okies.. c ya than.. ~aini